Leuke oberkleding die je nergens kunt kopen

Een ingelijst schilderij kleiner dan een stuk papier hangt boven de bar. Het is een kleine weergave van een uitgelopen rode tomaat op een nog meer uitgelopen en artsy zwarte achtergrond. Het is speciaal gemaakt voor de ruimte door kunstenaar Hugo Guinness. James Truman , Voormalig redacteur van Condé Nast en partner bij het restaurant zegt dat het perfect weergeeft waar dit restaurant voor staat.

Dit door de discussie uit een eeuwenoude proef over het feit of een tomaat als fruit of groente moet worden ingedeeld in zijn groentengebonden menu. Hij is ​​gewijd aan het produceren, en doet het best om stevig voedsel (wokgestookte komkommers met lekkere kruiden, geitenkaas en pompoenen) op basis van groenten en granen te serveren.

Hoogtepunten waren een Yukon-Aardappelbraadbrood die een samensmelting was tussen een perfect gebakken aardappel (met zure room, broccoli en radijs) en een donut, evenals een portobello-champignonscarpaccio, geserveerd met venkel en Parmezaanse kaas.

Maar niets in het holle witwandige, witte marmeren restaurant geeft aan hoe de obers in hun mooie uniforme kleding, die door de eetkamer drijven in bijpassende, golvende blauwe schorten die ervoor zorgen dat we ook iets artistieks willen doen, zoals misschien tuinieren of schilderen.

Hij geeft toe dat ze een soort gemeenschappelijke vibe hebben, vooral omdat zijn eerste inspiratie een engelse tuinbouw boerderij was. Echter, zijn keuze viel uiteindelijk op deze, ontworpen door Paul Marlow, een voormalig ontwerper van Marc Jacobs en een vriend van hem.

Ze zijn los en ruim aan de voorkant met een doorkruising die opent naar de onderkant. Het resultaat is een eetkamer waar, voor zover het oog kan zien, het een zee van marine-blauw is, een samenhangend team. En dat is belangrijk voor de uitstraling.

Het team wilde de typische witte, gestreepte zakelijke overhemden, kostuums en slagerschorten die ze normaal op obers zien. Het probleem met restaurantuniformen is dat de obers zo lang alleen mannen waren en dat we nu iedereen zoals de mannen aankleden, zelfs de vrouwen. Hij werkte samen met Marlow op een aantal verschillende prototypes tot ze zich vestigden op de retro marine-blauwe en witte outfits.

De stof is Ikat-a geverfd, patroon en geweven stof in India. Het dunne, zachte doek verzamelt zich boven de elleboog en stroomt zoals de servetten dat over de tafels in de kamer doen. De uniformen van de obers zijn zo ontworpen dat het bedienend personeel in harmonie beweegt.

De obers zijn allemaal gekleed in marine, maar de gastheren en de sommelier springen eruit met andere kleuren.

ober outfit voor grote heren

De twee gastvrouwen krijgen hun eigen uniformen, een set vintage jurken die ze op eBay hebben gevonden met de zoektermen: ’60s mod dress’, ’70s hippie jurk’ en ’70s prairie jurk’ hoewel die laatste een jurkje was die een beetje teveel weg had van een verkleed-kostuum en niet van echte kleding.

De gastvrouwen hebben meerdere opties. Maar de sommelier, heeft de beste deal. Marlow heeft voor elke avond van de week een andere jurk ontworpen. Sommige jurken zijn Marokkaans en andere voelen meer Indiaas of Tsjechisch aan.

Ze komen tot boven de knie, vergelijkbaar met de jurken uit die tijd, in vurig rood en geel, en ze zouden niet misstaan in een authentieke Franse boerenmarkt in juni. De mannen in het personeel dragen marine-blauw met witte polka dot button downs. Iedereen matched.

De navy uniformen waren op maat gemaakt voor het restaurant, en ze zijn niet beschikbaar voor consument. Ze zijn echt exclusief ontworpen en nooit in een kledingzaak terecht gekomen. Maar elke kost ongeveer 100 euro, en een van de vrouwelijk obers zegt dat ze zo veel wordt gevraagd over haar ober-outfit als ze het eten serveert, dat het het geld meer dan waard is.

kleding voor de bediening

Meestal vindt ze dat ze praktisch zijn. De open rug zorgt voor mobiliteit terwijl ze rond de eetkamer beweegt. Een zak in de voorkant past comfortabel op een stootkussen en een pen. En gasten kunnen haar altijd vinden, omdat ze weten waar ze naar zoeken.

Ik ben naar zoveel restaurants geweest waar obers hun eigen kleding dragen en misschien een schort. Als je zo veel gedacht hebt aan het ontwerp van de kamer en het eten, waarom wil je er dan niet ook zeker van zijn dat ook het bedienend personeel perfect is afgestemd op je merk en wat je wilt uitstralen.

wok en tandoor

Tandoor koken zoals het hoort

Deze video laat zien hoe je prachtige Tandoor gerechten kunt maken, zo uit de pan.

De meeste mensen lijken te denken dat tandoori een recept is. Net zoals veel van de geweldige gerechten van de wereld is dit eigenlijk een kookmethode die synoniem is geworden met het voedsel dat bereid is. Simpel gezegd: tandoori is een gemarineerd vlees gekookt over een intens vuur in een “tandoor”. Een tandoor is een kleioven waarin een heet vuur is gebouwd. Gemarineerd vlees wordt in de oven op lange metalen spiesjes laten zakken en gekookt in deze rokerige en extreem warme omgeving tot ze lekker en crispy zijn aan de buitenkant en sappig van binnen.

Zoals ik al zei, is een tandoor een kleioven, het is eigenlijk weinig meer dan een zeer grote kookpot. Groot genoeg om een ​​goed vuur te kunnen huisvesten met nog plek voor al het voedsel dat erin wordt geplaatst. Typisch wordt een tandoor in de grond ingegraven of in een omhulling ingebouwd. Het echte geheim is dat de hitte alleen door de bovenkant kan ontsnappen.

De directe hitte van het vuur wordt weerkaatst door de keramische zijkanten die de hitte intensiveren en een kookomgeving creëren die gemakkelijk 500 graden Fahrenheit bereikt. Het wordt begraven of omhuld om de hitte vast te houden en om iemand in contact te houden met het buitenoppervlak.

De marinade die in de meeste tandoori gerechten wordt gebruikt, begint met yoghurt. Hoewel dit misschien een beetje vreemd klinkt, is dit eigenlijk perfect om vlees te marineren omdat het een natuurlijke zuurgraad heeft en het is dik, zodat het goed aan het vlees vasthoudt en de kruiden en specerijen op zijn plaats houden. De smaak van de yoghurt (altijd naturel) is zo mild dat je het meestal niet eens proeft.

Als u ervoor kiest om geen yoghurt in uw marinade te gebruiken, dat is ook goed, zorg ervoor dat u de kruiden in het vlees werkt om zo veel mogelijk smaak te krijgen.

Wat de kruiden betreft, wordt tandoori gemarineerd of gevuld met een geweldige combinatie van kruiden. Het eerste wat je zal zien is de kleur. Tandoori-gerechten zijn meestal erg rood of heel geel; Dit hangt af van de marinade ingrediënten.

Het rood is voorzien van gemalen annatto zaden, die in uw lokale winkel moeilijk te vinden zijn. Het geel komt van saffraan, die erg duur kan zijn. Uiteraard kan u altijd met de goedkopere oplossing werken: kurkuma.

Daarnaast is de tandoori ook traditioneel geserveerd met gember, knoflook, korianderpoeder, cayennepeper en garam masala. Garam masala is een combinatie van geroosterde en gemalen kardemom, komijn, kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en zwarte peper. Dit kruidenmengsel is geweldig op vrijwel alles omdat het een zachte maar hartige smaak geeft aan wat je ook gebruikt. U past de hitte van uw tandoori-schotel aan door meer of minder cayennepeper toe te voegen.

Dus, nadat u uw kruiden en yoghurt hebt gecombineerd, heeft u de juiste kleur en hitte en begint u met het koken van uw vlees. U wilt dat vlees gedurende enkele uren in deze dikke marinade zit om de smaken te absorberen. Nu ben je klaar om de grill te gebruiken. Vergeet niet dat tandoori is gekookt bij zeer hoge temperaturen en terwijl u waarschijnlijk geen tandoor in de achtertuin heeft, zal uw grill het werk perfect doen. Breng je grill zo warm mogelijk en hou het zo dicht mogelijk dicht. U wilt met een hoge temperatuur starten en op die manier houden.

Haal het deksel maar lang genoeg op om het vlees op de grill te krijgen en om een ​​oogje in het zeil te houden om brand te voorkomen.

Houd ook de aanbiedingwebwinkel in de gaten.