Waarom koperen pannen amazing zijn

Interessante feiten over koperen potten en koperen kookgerei

Deskundige chefs hebben het al lang geweten. Met behulp van koper kookgerei kan elke maaltijd op een perfecte en zachte manier bereid worden. Ze zijn de beste potten en pannen voor het koken en roosteren. Dit komt vooral doordat koper uitstekende materialen bezit. Een ander artikel op Bloglovin is het er ook mee eens. Het zijn gewoonweg geweldige pannen!

Koper is een perfecte warmtegeleider. De hitte wordt gelijkmatig over de kookgerei verspreid en nauwkeurig afgegeven. Professionals en ambitieuze amateurkokers over de hele wereld weten wat deze kwaliteit de moeite waard is. Minimaal brandend risico en aanzienlijke energiebesparing komen samen als welkom bijwerkingen.

De positieve eigenschappen van koper bij het bereiden van maaltijden

Koper is voor ongeveer 9.000 jaar gebruikt en gekoesterd. Potten die van koper zijn gemaakt, zijn ideale warmtegeleiders. Het materiaal is duurzaam, hygiënisch en corrosiebestendig. Boven alles is het de uitstekende warmtegeleiding die koper een perfect basismateriaal maakt voor potten en pannen. Het is algemeen bekend dat koper warmte vijf keer beter dan ijzer en zelfs twintig keer beter dan roestvrij staal geleidt.

verschillende koperen kookgerei

Dankzij de uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, verspreidt de hitte evenwichtiger in koper kookgerei dan in traditionele potten en pannen. Dit vermindert ook het gevaar van schroeien, aangezien de temperatuur gemakkelijker geregeld kan worden. Als gevolg daarvan is het mogelijk om te koken met minder energie. Aangezien de koper winkels erg goed warmt, blijven de maaltijden die bereid zijn in koperen potten langer warm dan die in traditionele bereidingen.

Koper kookgerei en hygiëne – koper is antibacterieel

Koper kookgerei heeft een antibacterieel effect omdat kiemen en bacteriën niet op koper kunnen overleven. Voor deze micro-organismen is koper giftig, maar voor mensen vormt het materiaal helemaal geen gevaar. Om deze reden zijn waterpijpen en deurhendel in ziekenhuizen vaak van koper. Als gevolg hiervan kan de transmissie van kiemen vermeden worden.

De verschillende soorten koper kookgerei

Op de open markt is koperen kookgerei die onder deze naam wordt verkocht, niet altijd gemaakt van zuiver koper. Zorg ervoor dat uw koperpot bestaat uit tenminste 90% koper en geen aluminium roestvrijstalen pot met een filmachtige koperbekleding die alleen esthetische doeleinden heeft maar niet de warmtegeleiding of de authenticiteit van het originele product heeft.
Koperen pannen zonder coating zijn bijzonder geschikt voor het maken van jam. Jam potten die de koekjes gebruiken om siroop, karamel, chocolade, enz te maken vanwege hun uitstekende warmtegeleidingsvermogen. De smel temperatuur van suiker is meer dan 180 ° C en zou tin coatings beschadigen. Om de vorming van aankoek resten te vermijden, moet men na het koken eten van een niet-plated koperen pot afnemen en er niet in laten staan om af te koelen.
Koperpotten worden dikwijls bedekt met tin, die gebruikt wordt om direct contact tussen het voedsel en het koper te voorkomen en het mogelijk maakt het voedsel in een koperpot af te koelen. De tinplating verandert echter de kleur over de tijd. Het wordt dan min of meer grijs. De reden hiervoor is dat het voedsel onevenwicht over het gehele oppervlak van de pot wordt verspreid.

Desalniettemin is deze verkleuring normaal en vormt geen bedreiging voor uw gezondheid. Probeer niet de vlekken van uw koperen kookgerei te verwijderen met een schurende spons, aangezien u de blikplaten zou vernietigen. Geparfumeerde koperen potten mogen nooit leeg op een fornuis worden verwarmd. Aangezien het smeltpunt van tin ongeveer 230 ° C bedraagt, zou de coating ernstig beschadigd raken.

Voor voedsel dat is geroosterd of geroosterd wordt, is het ijzerpan Mineral B Element perfect geschikt. Aangezien tin een zacht materiaal is, dienen verzinkt koperen potten met zorg te worden behandeld. Gebruik geen harde gereedschap maar alleen kooklepels van hout.

Als een modern alternatief voor volledig koperen kookgerei is er eentje met keramiek bedekt in plaats van met tin of roestvrij staal. Door de extreme hardheid is de speciale filmachtige keramische afdichting niet krasgevoelig, zeer gemakkelijk te reinigen en geeft de kookgerei nog steeds de goede eigenschappen van een traditionele koperen pot.

Met een garde in een koperen pan

Koper potten en koperen pannen die zijn bekleed met roestvrij staal zijn slijter dan verzinkt koper kookgerei. Tijdens het koken kunt u ook gebruik maken van gereedschap van metaal zoals gardes zonder de pan te beschadigen. Deze zijn uitgerust met een speciale, gepatenteerde ferromagnetische bodem en zijn als resultaat geschikt voor uw inductie. Het fabeltje dat koper giftig zou zijn is een verhaal van vroeger en ondertussen al lang niet meer van toepassing door de verschillende coatings die er bovenop worden gebruikt.

Tags: No tags

Leave a Comment