wok en tandoor

Deze video laat zien hoe je prachtige Tandoor gerechten kunt maken, zo uit de pan.

De meeste mensen lijken te denken dat tandoori een recept is. Net zoals veel van de geweldige gerechten van de wereld is dit eigenlijk een kookmethode die synoniem is geworden met het voedsel dat bereid is. Simpel gezegd: tandoori is een gemarineerd vlees gekookt over een intens vuur in een “tandoor”. Een tandoor is een kleioven waarin een heet vuur is gebouwd. Gemarineerd vlees wordt in de oven op lange metalen spiesjes laten zakken en gekookt in deze rokerige en extreem warme omgeving tot ze lekker en crispy zijn aan de buitenkant en sappig van binnen.

Zoals ik al zei, is een tandoor een kleioven, het is eigenlijk weinig meer dan een zeer grote kookpot. Groot genoeg om een ​​goed vuur te kunnen huisvesten met nog plek voor al het voedsel dat erin wordt geplaatst. Typisch wordt een tandoor in de grond ingegraven of in een omhulling ingebouwd. Het echte geheim is dat de hitte alleen door de bovenkant kan ontsnappen.

De directe hitte van het vuur wordt weerkaatst door de keramische zijkanten die de hitte intensiveren en een kookomgeving creëren die gemakkelijk 500 graden Fahrenheit bereikt. Het wordt begraven of omhuld om de hitte vast te houden en om iemand in contact te houden met het buitenoppervlak.

De marinade die in de meeste tandoori gerechten wordt gebruikt, begint met yoghurt. Hoewel dit misschien een beetje vreemd klinkt, is dit eigenlijk perfect om vlees te marineren omdat het een natuurlijke zuurgraad heeft en het is dik, zodat het goed aan het vlees vasthoudt en de kruiden en specerijen op zijn plaats houden. De smaak van de yoghurt (altijd naturel) is zo mild dat je het meestal niet eens proeft.

Als u ervoor kiest om geen yoghurt in uw marinade te gebruiken, dat is ook goed, zorg ervoor dat u de kruiden in het vlees werkt om zo veel mogelijk smaak te krijgen.

Wat de kruiden betreft, wordt tandoori gemarineerd of gevuld met een geweldige combinatie van kruiden. Het eerste wat je zal zien is de kleur. Tandoori-gerechten zijn meestal erg rood of heel geel; Dit hangt af van de marinade ingrediënten.

Het rood is voorzien van gemalen annatto zaden, die in uw lokale winkel moeilijk te vinden zijn. Het geel komt van saffraan, die erg duur kan zijn. Uiteraard kan u altijd met de goedkopere oplossing werken: kurkuma.

Daarnaast is de tandoori ook traditioneel geserveerd met gember, knoflook, korianderpoeder, cayennepeper en garam masala. Garam masala is een combinatie van geroosterde en gemalen kardemom, komijn, kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en zwarte peper. Dit kruidenmengsel is geweldig op vrijwel alles omdat het een zachte maar hartige smaak geeft aan wat je ook gebruikt. U past de hitte van uw tandoori-schotel aan door meer of minder cayennepeper toe te voegen.

Dus, nadat u uw kruiden en yoghurt hebt gecombineerd, heeft u de juiste kleur en hitte en begint u met het koken van uw vlees. U wilt dat vlees gedurende enkele uren in deze dikke marinade zit om de smaken te absorberen. Nu ben je klaar om de grill te gebruiken. Vergeet niet dat tandoori is gekookt bij zeer hoge temperaturen en terwijl u waarschijnlijk geen tandoor in de achtertuin heeft, zal uw grill het werk perfect doen. Breng je grill zo warm mogelijk en hou het zo dicht mogelijk dicht. U wilt met een hoge temperatuur starten en op die manier houden.

Haal het deksel maar lang genoeg op om het vlees op de grill te krijgen en om een ​​oogje in het zeil te houden om brand te voorkomen.

Houd ook de aanbiedingwebwinkel in de gaten.

Tags: No tags

Leave a Comment